Matematik, hayatın heryerinde


            İnsanın doğumundan  okul sıralarına , okul sıralarından hayatın içine matematik hayatımızda her yerde… Girişimcilerin işletmeleri için yaptığı planlarda, borsa analistlerinin karmaşık algoritmalarında ve hatta aşkta yani hayatın her noktasında ..
            Ortaokul ve lise çağında matematik  dersinde gördüğü her konu da   bu öğrendiklerimi nerede kullanacağım diye kendi kendimize  düşündüğümüz çok  olmuştur. Doğanın işleyişini ve mantık silsilesini öğrenmenin dışında, fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilim dalları, hukuk okuyacak öğrenci için pek fazla anlam ifade etmeyebilir. Coğrafya dersi , geleceğin mühendisine sınav soruları çözdüğü boş ders gibi gelebilir. Oysa Matematik dersi , ne okursanız okuyun, hep farklı formlarda karşınıza çıkar. Fonksiyondan  bana ne dersiniz,  sınavınızı verip biran önce aklınızdan çıkarmak için can atarsınız, ancak ilerleyen dönemlerde  okullar bitse de, matematiğin hep farklı alanlarda size göz kırpacağını görürsünüz. Matematik rakamlardır,sayılardır, oranlardır, olasılıklardır. Bilginin işlenmesi, anlamlandırılması matematik ile mümkündür. Hayatın büyük bir kısmı matematiktir çünkü hayat da tıpkı matematik gibi kendini tekrar eden paternlerle doludur. Hava tahminlerinden borsadaki dalgalanmalara, gezegenlerin hareketlerine, şehirlerin planlamasına ve büyümesine kadar matematik günlük hayatımızda ve mesleğimizi icra ederken kullandığımız vazgeçilmez bir araçtır.
              Matematik hayatımızda her yerde…
              Matematik her yerde derken gerçekten matematiğin hiç umulmadık yerlerde sizi şaşırtacağını göreceksiniz.Örneğin  Aşkta bile… Başarılı TEDX konuşmasıyla dikkati çeken matematik araştırmacısı  Hannah Fry yaptığı konuşmada aşkın matematikle olan bağlantısını anlatıyor. ‘’AŞKIN MATEMATİĞİ’’ adını verdiği konuşmasında olasılıklara ve oranlara dayanarak salt matematiğe dayanan aşk tavsiyesinde bulunuyor.
             Diğer tarafdan eğitim üzerine bundan 30 yıl kadar önce Steve Jobs, matematik eğitiminde değişikliğin gerekliliğini işaret etmiş ve eğitimcilere, matematiğin grameri içinde kaybolmadan nesri üzerine yoğunlaşın demişti. Bu vizyonu hayata geçirmek için, eğitim sisteminin inatçılığını teknolojiyle kırmanın yollarını bulmak gerekir. Matematik gelecekte de modern dünyaya adapte olmamızda büyük rol oynayacağa benziyor. Bu, farklı mesleklerin doğması, klasikleşmiş mesleklerin teknolojiye entegre edilmesi gibi birçok değişik şekilde hayata geçecek. Matematik eğitiminin de bu düzene ayak uydurması önemli. Çocuklar genç yaştan itibaren matematiği sevmeli, hayatın içindeki işlevlerini benimsemeli. Matematiğin sevildiği yarınlara!...

 


ÖĞRETME GARANTİSİ
UZMAN KADRO
TECRÜBE
 whatsapp numarası